Ապուր Ժուրեկ

Բաղադրիչներ
1 մի հատված
մերան0.5 լ
специальный эршик0.2 кг
գազար1 գազար
մաղադանոս1
կարտոֆիլ4
սոխ1
պճեղ սխտոր4
աղ,պղպեղ,խնկածաղիկ
ալյուր0.1 kg
Խոհարարություն
Ժուրեկը մերանով պատրաստվող ապուր է՝ սպիտակ երշիկի, բանջարեղենի և համեմունքների ավելացմամբ:
- Մանր կտրտած սոխը սխտորի հետ միասին տապակել թավայի մեջ մինչև թափանցիկ դառնալը:
- 2 լիտր ջրի մեջ խաշել երշիկը և ավելացնել կտրտած բանջարեղենը և տապակած սոխն ու սխտորը:
- Երբ բանջարեղենը փափկի, ավելացնել մերանը և եփել մարմանդ կրակի վրա:
- Ավելացնել աղը, պղպեղը և խնկածաղիկը:
- Մատուցել տաք վիճակում երշիկի և խաշած ձվի կտորներով: