Պատմություն

1853-1939

ընկերության հիմնադրում

1853
Լուի-Անտուան Բոնդյուելը եւ Լուի Լեսաֆր-Ռուսելը Ֆրանսիայի հյուսիսում գիհու հատապտուղներից սպիրտի արտադրության գործարան են հիմնել
1868
Առաջին շինությունները — հացահատիկի թորման գործարան, խոշոր եղջերավոր անասունների գոմ, ածիկի գործարան և մեծ կացարան
1914
Առաջին համաշխարհային պատերազմի ժամանակ Bonduelle-ը պահածոյացված բանջարեղեն էր մատակարարում Ռուսական կայսրությանը
1926
Սկսվում են բանջարեղենի պահածոյացման աշխատանքները. պատրաստվել են կանաչ ոլոռի առաջին պահածոները — սա զարգացման հնարավորություն է տալիս, և արդեն 1957 թվականին ընկերությունը մեծ հաջողություն է վայելում սպառողի մոտ՝ կանաչ ոլոռի և գազարի խառնուրդի արտադրության շնորհիվ
1939
Երկրորդ համաշխարհային պատերազմի ժամանակ ֆրանսիական բանակը վերցնում է ֆերման պետական կարիքների համար։ Իսկ 1944 թվականին շենքը տուժում է ռմբակոծությունից։ Գործարանում գործունեությունը վերսկսվել է ​միայն 1945 թվականին
1946-1995

Մուտք դեպի համաշխարհային շուկա

1946
Հայտնվեց Bonduelle ապրանքանիշը։ Բիզնեսը հիանալի զարգանում էր — այս տարվանից Bonduelle ոլոռն ավելի արագ էր վաճառվում, քան աճեցվում և պահածոյացվում էր
1968
Ընկերությունը մշակեց բանջարեղենի սառեցման տեխնոլոգիա, 90-ականների վերջին՝ թարմ բանջարեղենի արտադրության տեխնոլոգիա՝ տոպրակներով աղցաններ և սոուսներով աղցաններ։ Իսկ 2000-ականների սկզբին սկսեց պատրաստի աղցանների արտադրությունը
1969-1989
Bonduelle-ի աշխատանքի մեկնարկումը Գերմանիայում։ Գերմանական շուկայում հաջողությունը ճանապարհ բացեց դեպի Եվրոպա․ Bonduelle ապրանքանիշը հայտնվեց Իտալիայում, Մեծ Բրիտանիայում, Բենիլյուքսի երկրներում, Իսպանիայում, Պորտուգալիայում և Դանիայում
1990-1995
1990 թվականին Bonduelle Deutschland - ը ստեղծեց վաճառքի բաժին արևելյան երկրներում։ Այսպես բացվեցին ընկերություններ Չեխիայում, Լեհաստանում, Հունգարիայում, Սլովենիայում և Ռուսաստանում
1995

Bonduelle-ի բացումը Ռուսաստանում

1995 թվականին Bonduelle ընկերությունը գործարկվեց Ռուսաստանում։ Իսկ 2004-ին Կրասնոդարի երկրամասում գործարկվեց Ռուսաստանում պահածոյացված բանջարեղենի արտադրության առաջին գործարանը
2004

Լուի Բոնդյուել Հիմնադրամի ստեղծում

Հիմնադրամի առաքելությունն է ընդլայնել սննդային գիտելիքները, տարածել դրանք և օգնել կիրառել դրանք կյանքում Հիմնադրամը աջակցում է գիտական հետազոտություններին և տեղական նախագծերին՝ առողջ սնունդը խթանելու համար
Մանրամասն Լուի Բոնդյուելի հիմնադրամի մասին 
2005-2022

BEAM* բիզնես միավորի զարգացում

* Bonduelle Eurasia Markets (BEAM): Ռուսաստան, Ղազախստան, Բելառուս, Հայաստան, Վրաստան, Ադրբեջան, Ղազախստան, Ուզբեկստան, Տաջիկստան, Թուրքմենստան, Ղրղզստան և Մոնղոլիա
2005
Bonduelle ընկերությունը առաջատար դիրք գրավեց պահածոյացված բանջարեղենի ռուսական շուկայում
2012
Bonduelle խումբը գնեց Globus ապրանքանիշի իրավունքները Ռուսաստանում և ԱՊՀ-ում և Կրասնոդարի երկրամասի Տիմաշևսկ քաղաքում ձեռք բերեց պահածոյացված ոլոռի, եգիպտացորենի և լոբու արտադրության գործարան
2019
Ընկերությունը Բելգորոդի մարզի Շեբեկինո քաղաքում ձեռք բերեց սառեցված բանջարեղենի արտադրության գործարան։ Հին սարքավորումները փոխարինվեցին ժամանակակից սարքավորումներով, և շատ աշխատակիցներ տեղափոխվեցին Bonduelle
2021
Bonduelle ընկերությունների խումբը ձևակերպեց նորացված առաքելությունը. «Մենք ոգեշնչում ենք մարդկանց ընդլայնել իրենց սննդակարգը բուսական սնունդով՝ հանուն իրենց բարեկեցության և մոլորակի առողջության»
2021
Bonduelle ընկերությունը Ռուսաստանում առաջինն է ստացել Organic սերտիֆիկացում պահածոյացված եգիպտացորենի և ոլոռի համար

Ավելին կայքում