Գասպաչո՝ բանջարեղենային ապուր
Բաղադրիչներ
1 մի հատված
լոլիկ1.25 քգ
վարունգ1
սոխ1
կանաչ քաղցր պղպեղ1
պճեղ սխտոր2
հացի միջուկ200 g
ձիթայուղ4 գդալ
գինու քացախ2 գդալ
սառը եռացրած ջուր1 լ
Սառույցի կտորներ
աղ պղպեղ
Խոհարարություն
Գոյություն ունեն այս հանրահայտ իսպանական ապուրի բազմաթիվ տարատեսակներ, սակայն դրա պատրաստման ավանդական բաղադրատոմսը Անդալուզիայից է: Համաձայն ավանդույթի՝ գասպաչոն մատուցվում է փայտե ափսեներով, և այն ուտում են փայտե գդալներով: Գասպաչոն անփոխարինելի է շոգ եղանակին:
- Բանջարեղենը լվանալ, եռացրած ջրով ցայված լոլիկները մաքրել կեղևից, կտրտել քառակուսիներով, սերմերը հեռացնել: Վարունգը մաքրել, սերմերը հեռացնել և կտրտել մոտ 1սմ չափով քառակուսիներով:
- Մաքրած սոխը մանր կտրտել: Սխտորն անցկացնել քերիչով: Պղպեղը մաքրել սերմերից և մանր կտրտել:
- Բանջարեղենը խառնել քացախի, ձիթայուղի, հացի և սառը ջրի հետ: Կաթսայի կափարիչը փակել և դնել սառնարանը 2 ժամով:
- Մատուցելուց առաջ գասպաչոն հարել բլենդերով: Ավելացնել աղ և պղպեղ ըստ ճաշակի: Ապուրի մեջ մի քանի կտոր սառույց դնել: