Ֆատտա՝ մսային ապուր

Բաղադրիչներ
1 մի հատված
տավարի կամ հորթի միս500 g
սոխ 
գդալ ձեթ3 
պճեղ սխտոր5 
քացախ1 թ.գ.
հիլ1 հատ
ах и пхпег 
եփած բրինձ2 բաժակ
բոված հաց 
Խոհարարություն
Ֆատտա մսով ապուրը պատրաստում են Եգիպտոսի քրիստոնեաները որպես Մեծ Պահքից հետո Սուրբ Զատիկի առաջին ուտեստ:
- Միսը եփել, ավելացնել կտրտած սոխը և համեմունքները:
 - Երբ միսը փափկի, արգանակը լցնել առանձին կաթսայի մեջ:
 - Թավայում տաքացնել 2 գդալ ձեթ, տապակել միսը:
 - Առանձին տապակել սխտորը:
 - Արգանակի մեջ ավելացնել միսը, քացախը և սխտորը, համեմել և եփել մինչև պատրաստ լինելը:
 - Վերջում ավելացնել բրինձը:
 - Մատուցել բոված հացի հետ:
 







