Ֆատտա՝ մսային ապուր
Բաղադրիչներ
1 մի հատված
տավարի կամ հորթի միս500 g
սոխ
գդալ ձեթ3
պճեղ սխտոր5
քացախ1 թ.գ.
հիլ1 հատ
ах и пхпег
եփած բրինձ2 բաժակ
բոված հաց
Խոհարարություն
Ֆատտա մսով ապուրը պատրաստում են Եգիպտոսի քրիստոնեաները որպես Մեծ Պահքից հետո Սուրբ Զատիկի առաջին ուտեստ:
- Միսը եփել, ավելացնել կտրտած սոխը և համեմունքները:
- Երբ միսը փափկի, արգանակը լցնել առանձին կաթսայի մեջ:
- Թավայում տաքացնել 2 գդալ ձեթ, տապակել միսը:
- Առանձին տապակել սխտորը:
- Արգանակի մեջ ավելացնել միսը, քացախը և սխտորը, համեմել և եփել մինչև պատրաստ լինելը:
- Վերջում ավելացնել բրինձը:
- Մատուցել բոված հացի հետ: