Կալդո Վերդե
Բաղադրիչներ
1 մի հատված
կաղամբ150 գ
սխտորով չոր երշիկ կամ չորիսո60 g
կարտոֆիլ1.5 գ
ջուր0 լ
աղ1 գդալ
ձիթապտղ 1/4 բաժակ
պղպեղ
Խոհարարություն
«Couve gallega» կաղամբը չունի գլուխ, այլ պարզապես տերևներ է աճեցնում ողջ տարվա ընթացքում: Այս բաղադրատոմսի մեջ այն կարելի է փոխարինել նաև սովորական կաղամբով:
- Կաղամբը լվանալ սառը ջրի տակ: Տերևներն առանձնացնել և մանր կտրտել:
- Թողնել կես ժամով:
- Երշիկը մի քանի տեղից ծակել պատառաքաղով և խաշել ուժեղ կրակի վրա: Երբ ջուրը եռա, կրակը թուլացնել և եփել ևս 15 րոպե: Երշիկը չորացնել և կտրել երկարավուն կտորների:
- Կարտոֆիլը մաքրել և եփել աղի ջրում 15 րոպե:
- Կարտոֆիլը հանել և լավ տրորել: Այնուհետև խյուսը նորից դնել կաթսայի մեջ:
- Ավելացնել ձիթապտղի ձեթը և եփել:
- Կտրտած կաղամբը լցնել կարտոֆիլով կաթսայի մեջ և խաշել ևս 5 րոպե:
- Այնուհետև երշիկը լցնել կաթսայի մեջ և եփել 3 րոպե: