Ոլոռով ապուր
Բաղադրիչներ
1 մի հատված
կեղևը մաքրած կանաչ ոլոռ2 բաժակ
խոզ500 գ
յուղոտ խոզապուխտ կամ երշիկ500 գ
ջուր3
սոխ՝ բարակ կտրտած3
նեխուրի ցողուն1 կտրտած
կարտոֆիլ՝ մաքրած և քառակուսաձև կտրտած3
նեխուրի տերևներ1
аў
Խոհարարություն
Հոլանդացիները սովորաբար այն պատրաստում են ձմռանը, երբ սննդարար ուտելիքի կարիք է զգացվում: Snert-ը շատ խիտ ապուր է, որին հաճախ ավելացնում են խոզի միս կամ երշիկ: Ըստ հոլանդացիների՝ համեղ ոլոռով ապուրը պատրաստ է այն ժամանակ, երբ դրա մեջ գդալը մնում է ուղղահայաց դիրքում:
- Ոլոռի վրա ջուր լցնել և թողնել 8-10 ժամ՝ ծածկված կափարիչով:
- Ջուրը դատարկել, ոլոռը խոզի մսի հետ դնել աղի ջրով լի կաթսայի մեջ:
- Եփել մարմանդ կրակի վրա 3 ժամ:
- Ավելացնել սոխը, նեխուրը և եփել ևս կես ժամ՝ ժամանակ առ ժամանակ խառնելով:
- Ավելացնել խոզապուխտը (կամ երշիկը) և եփել ևս 10 րոպե:
- Խոզապուխտը հանել և կտրտել:
- Կտրտած խոզապուխտը կրկին լցնել ապուրի մեջ:
- Մատուցել խոր ափսեի մեջ, ցանկալի է տարեկանի հացի հետ: Ապուրի միսն ուտում են հացի հետ՝ վրան մանանեխ լցնելով: