Տոմ յամ կունգ՝ թաիլանդական ապուր
Բաղադրիչներ
1 մի հատված
ծովախեցգետին20 հատ
ջուր4 բաժակ
սոխ շալոտ3 հատ
տերև2 կիտրոն
սոուս2 ճ.գ.
շամպինյոն20 հատ
լայմի6
գդալ լայմի հյութ3
չիլի պղպեղ2 հատ
համեմ5 տերև
կանաչ սոխ
Խոհարարություն
Յուրաքանչյուր մարդ, ով այցելել է այս երկիրը, հաստատ փորձել է այս ապուրը:
- Ծովախեցգետինները լվանալ և մաքրել՝ պոչերը թողնելով: Շամպինյոնները լվանալ և կտրտել:
- Կաթսայի մեջ ջուր լցնել, ավելացնել մանր կտրտած շալոտը, կիտրոնի տերևները և ձկան սոուսը: Եփել շուրջ 3 րոպե:
- Ավելացնել սունկն ու ծովախեցգետինը և խաշել մինչև ծովախեցգետինը դառնա վարդագույն:
- Կաթսայի մեջ լցնել լայմի տերևները, լայմի հյութը, ավելացնել չիլի պղպեղը: Ծածկել կափարիչով և վերցնել կրակից:
- Ապուրը զարդարել համեմով և կտրտած կանաչ սոխով: Մատուցել տաք վիճակում: