Դալ՝ խյուս-ապուր

/ 5
45 ր
Դալ՝ խյուս-ապուր

Բաղադրիչներ

1 մի հատված
Դալ
դեղին կամ կարմիր ոսպ2 բաժակ
ջուր6
գլուխ սոխ1
աղ2 թ.գ.
կարմիր պղպեղ 1/2 թ.գ.
գարամ մասալա2 թ.գ.
պճեղ սխտոր
կոճապղպեղի արմատ1 կտոր
չիլի պղպեղ1 կտոր
Կես տարա պահածոյացված լոլիկ
Կարագ
թարմ համեմ
գարամմասալա
համեմ4 ճ.գ.
քիմիոն2 ճ.գ.
հոտավետ պղպեղ2
մեխակ2 թ.գ.
հիլի սերմեր2 թ.գ.
դարչին2 կտոր

Խոհարարություն

Ասում են, որ յուրաքանչյուր հնդկական տանն օրվա մեջ գոնե մեկ անգամ ուտում են դալ:

  1. Ոսպը լվանալ և գիշերը թողնել ջրի մեջ:
  2. Միևնույն ջրի մեջ ոսպը դնել կրակին մինչև եռալը:
  3. Սոխը և լոլիկը կտրտել և բոլոր համեմունքների հետ լցնել ոսպի մեջ: Եփել 1 ժամ 15 րոպե մարմանդ կրակի վրա՝ 15 րոպեն մեկ խառնելով:
  4. Երբ ուտեստը գրեթե պատրաստ լինի, ավելացնել կարագը և կտրտած թարմ համեմը:
  5. Գարամ մասալայի պատրաստման համար յուրաքանչյուր համեմունքը տապակել թավայի մեջ 15 րոպե: Երբ բոլոր համեմունքները պատրաստ լինեն, խառնել իրար հետ և աղալ: Պահել գարամ մասալուն չոր, փակ տարայում:
  6. Մատուցել տաք բանջարեղենի և չապատիի հետ:

Գնահատեք բաղադրատոմսը

1
2
3
4
5

Այս կատեգորիայի այլ բաղադրատոմսեր

Ավելին կայքում