Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով
Բաղադրիչներ
1 մի հատված
խմոր
ալյուր2 բաժակ
եռացրած ջուր50 գ
ձեթ15 մլ
աղ 1/2 թեյ
լցոն
ծովախեցգետին250 գ
խոզի միս250 գ
սոյայի սոուս15 մլ
քնջութի ձեթ15 մլ
բրնձե գինի15 մլ
կոճապղպեղ1 թեյ
գդալ կտրատած պրաս1 թեյ
Սոուս
բրնձե քացախ60 գ
ջուր30 g
գդալ կոճապղպեղ2 ճաշ
salt1 teaspoon
գդալ չիլի մածուկ1 թեյ
շաքարավազ1 թեյ
Քնջութի ձեթ
Խոհարարություն
Չինական ամենահայտնի խորտիկներն են վոնտոնները՝ չինական պելմենիները խոզի մսով կամ ծովախեցգետնով (կամ երկուսի խառնուրդով): Վոնտոնները կարելի է տապակել մեծ քանակությամբ ձեթի մեջ կամ եփել ջրի մեջ և մատուցել արգանակով:
- Խառնեք ալյուրն աղի հետ, ավելացրեք սկզբում եռացրած, այնուհետ սառ ջուր և ձեթ: Հունցեք խմորը և թողեք հանգստանա մոտ 30 րոպե: Գրտնակեք խմորն ու կտրատեք 5 սանտիմետրանոց քառակուսիների:
- Մաքրեք և կտրատեք թարմ մանր ծովախեցգետինները և լավ խառնեք աղացած խոզի մսի և մնացած բաղադրամասերի հետ:
- Յուրաքանչյուր խմորե քառակուսու վրա տեղադրեք լցոնի փոքր գունդ, փաթաթեք դրանք եռանկյունաձև և ամրացրեք ծայրերը (ինչպես պելմենին):
- Տաքացրեք ձեթը թավայում, մի փոքր տապակեք պելմենիները: Այնուհետ ավելացրեք մի քիչ ջուր և եփեք դրանք ծածկի տակ մինչև պատրաստ լինելը:
- Մատուցում. Մատուցեք սառը սոուսի հետ: