Եգիպտացորենի ապուր
Բաղադրիչներ
1 մի հատված
եգիպտացորեն Բոնդյուել1 տարա
կարագ100 գ
սոխ1
արգանակ1 լ
ալյուր1 ճաշ
աղպեղ
Խոհարարություն
Կարագի նրբությունը և եգիպտացորենի քաղցրությունը յուրահատուկ համ են տալիս այս ուտեստին:
- Հալացրեք կարագը թավայում, ավելացրեք սոխը, տապակեք մինչև դառնա ոսկեգույն: Ավելացրեք եգիպտացորենը (տարայի հյութը խառնեք արգանակի հետ) և մի քիչ տապակեք:
- Ալյուրը լուծեք մի քանի գդալ ջրի մեջ, ավելացրեք այն սոխի և եգիպտացորենի խառնուրդին և լավ խառնեք:
- Ավելացրեք խառնուրդը արգանակին և եփեք այն 15 րոպե՝ անընդմեջ խառնելով:
- Համեմեք աղով և պղպեղով ըստ ճաշակի:
- Մատուցումը. Մատուցեք տաք, կարելի է զարդարել թթվասերով կամ մի փոքր մշկընկույզ շաղ տալ: Կարող եք նաև ավելացնել նեխուրի մի քանի կտոր: