Լեչո՝ ավանդական հունգարական կերակուր
Բաղադրիչներ
1 մի հատված
կարմիր պղպեղ1 կգ
լոլիկ0.6 kg
սոխ2 միջին չափ
Արևածաղկի ձեթ
աղ և պղպեղ
Խոհարարություն
Մատուցվում է մսային ուտեստների հետ: Սակայն գոյություն ունի այս բաղադրատոմսի շատ տարատեսակներ՝ կախված ավելացվող մսի տեսակից: Օրինակ, կտրտած երշիկի հետ լեչոն դառնում է առանձին, սննդարար ուտեստ:
- Կարմիր պղպեղը լվանալ, մաքրել սերմերից և կտրատել երկարավուն շերտերի: Լոլիկների վրա եռացած ջուր լցնել, մաքրել կեղևը և կտրտել մանր կտորների: Սոխը ևս կտրատել:
- Թավայի վրա տաքացնել ձեթը և տապակել սոխը մինչև դառնա ոսկեգույն: Ավելացնել կարմիր պղպեղը, վրան ջուր լցնել և շոգեխաշել 10 րոպե:
- Ավելացնել լոլիկը, այնուհետև աղն ու աղացած պղպեղն ըստ ճաշակի: Շոգեխաշել ևս 15 րոպե:
- Մատուցել տաք վիճակում՝ որպես մսային ուտեստների հետ խավարտ կամ որպես առանձին ուտեստ: