Թուրքական հաց էկմեկ
Բաղադրիչներ
1 մի հատված
ալյուր500 գ
աղ10 գ
ձիթայուղ1 ճ.գ.
շաքարավազ10 գ
չոր խմորիչ1 տուփ
вода350 мл
հավկիթ1 հավկիթ
Խոհարարություն
Հաջողությամբ համադրվում է գրիլի վրա պատրաստված ուտեստների և գիրոսի հետ:
- Խառնել բոլոր բաղադրիչները 8-10 րոպե մինչև կպչուն զանգվածի ստացումը:
- Տարայի վրա քսել ձիթայուղ, մեջը լցնել խմորը, թողնել 90 րոպե:
- Երբ խմորը բարձրանա, կիսել այն 2 մասի և օվալաձև հացի տեսք տալ: Դնել թխելու թղթի վրա:
- Ձուն հարել, ավելացնել մեկ գդալ ջուր և ստացված զանգվածը քսել հացի վրա:
- Մատներով խոր փոսեր անել և հացի վրա լցնել քունջութ և սև քիմիոն:
- Թողնել ևս 20 րոպե:
- Թխել 7-9 րոպե 250 C° ջերմաստիճանի տակ: