Թահինի սոուս՝ քունջութի մածուկից

/ 5
10 ր
Թահինի սոուս՝ քունջութի մածուկից

Բաղադրիչներ

1 մի հատված
գդալ կիտրոնի հյութ2
թահին1 մածուկ
պճեղ սխտոր 1/2
գդալ ջուր1
Աղ

Խոհարարություն

Թահինի սոուսն օգտագործվում է արաբական երկների խոհանոցներում: Թահինը կամ քունջութի մածուկը կիրառվում է որպես աղցանների և թուրմերի հավելում: Սխտորի, կիտրոնի հյութի և ջրի հետ խառնված վիճակում այն համեղ սոուս է դառնում խաշած և հում բանջարեղենի, ձկան, քյաբաբի, ինչպես նաև արաբական խոհանոցի այլ ուտեստների հետ մատուցելու համար:

  1. Մաքրած սխտորը լվանալ և ճզմել աղի հետ:
  2. Թահինը լավ խառնել, լցնել խոր ափսեի մեջ, ավելացնել սխտորը և նորից խառնել: Աստիճանաբար ավելացնել կիտրոնի հյութը՝ մինչև փոփոխվեն զանգվածի գույնն ու խտությունը: Ավելացնել ջուրը:
  3. Մածուկը պետք է կիտրոնի համ ունենա և խտությամբ նման լինի մայոնեզին:
  4. Կարելի է ավելացնել մի փոքր քիմիոն կամ քացախ: Սոուսը մատուցել տափակ ափսեների մեջ՝ զարդարելով մաղադանոսի ճյուղերով:
  5. Մատուցվում է ձկան, քյաբաբի և արաբական խոհանոցի այլ ուտեստների հետ:

Գնահատեք բաղադրատոմսը

1
2
3
4
5

Այս կատեգորիայի այլ բաղադրատոմսեր

Ավելին կայքում