Չապատի՝ հնդկական հաց
Բաղադրիչներ
1 մի հատված
տարեկանի ալյուր 1/2 բաժակ
աղ0.5 թ.գ.
ջուր1 բաժակ
հալած յուղ2 ճ.գ.
Խոհարարություն
Լոշիկները մատուցվում են բանջարեղենից և բրնձից տարբեր ուտեստների և դալ ապուրի հետ: Չապատին օգտագործում են գդալի փոխարեն՝ մեջը փաթաթելով սնունդը: Լոշիկի չափը կախված է տարածաշրջանից և խոհանոցից, սակայն միջին տրամագիծը շուրջ 10սմ է:
- Ալյուրը մաղել մեծ ափսեի մեջ, ավելացնել աղ և խառնել: Մեջտեղի մասում փոսիկ անել՝ անշտապ լցնել ջուրը, հունցել խմորը մոտ 7 րոպե: Ծածկել և թողնել հանգստանա կես ժամ:
- Պատրաստի խմորը բաժանել 16 միանման կտորների: Յուրաքանչյուրը գրտնակել 10-15սմ տրամագծով բարակ լոշիկի:
- Թավան տաքացնել, վրան տեղադրել չապատին: Թխել մի կողմից մինչև պղպջակների հայտնվելը, այնուհետև շրջել հակառակ կողմով: Սրբիչի օգնությամբ զգուշորեն սեղմել լոշիկն ամբողջ մակերեսով, որպեսզի այն ուռչի և ևս մեկ անգամ շրջել հակառակ կողմով: Չապատին պետք է լավ թխվի:
- Մատուցում. չապատիի մի կողմին կարագ քսել և լոշիկները մեկը մյուսի վրա դնել՝ ջերմությունը պահպանելու համար: