Հումուս՝ արաբական նախուտեստ

/ 5
90 ր
Հումուս՝ արաբական նախուտեստ

Բաղադրիչներ

1 մի հատված
սիսեռ60 գ
թահին2 թ.գ.
սոխ 1/2
պճեղ սխտոր1
քրքում 1/4 թ.գ.
գդալ կիտրոնի հյութ2
աղ
ձիթապտղի ձեթ2 գդալ

Խոհարարություն

Կարելի է պատրաստել 3 օր առաջ, սակայն պետք է հիշել, որ մատուցելուց առաջ պետք է պահել սառնարանում: Մատուցել սենյակային ջերմաստիճանի հասած վիճակում:

  1. Սիսեռը թրջել ջրում 8 ժամով: Քամել՝ պահելով ջուրը, որի մեջ այն թրջած էր:
  2. Սոխն ու սխտորը մանր կտրտել: Թեթևակի տապակել ձիթապտղի ձեթի վրա, ավելացնել քրքումը և մի քիչ այն ջրից, որի մեջ թրջվել էր սիսեռը: Այնուհետև ավելացնել սիսեռը և ամբողջի վրա լցնել սիսեռի ջուրն այնպես, որ ջրի մակարդակը սիսեռից 3սմ-ով բարձր լինի: Խառնուրդը եռացնել և եփել մինչև սիսեռը փափկի:
  3. Սիսեռը քամել, իսկ արգանակը թողնել: Սիսեռը տրորել, ավելացնել մի քանի գդալ արգանակ և հարել հարիչով մինչև զանգվածը դառնա մայոնեզի պես:
  4. Մատուցումը. լցնել ափսեի մեջ, ավելացնել աղ, կիտրոնի հյութ և թահին, այնուհետև լավ խառնել: Մածուկը զարդարել կտրտած մաղադանոսով:

Գնահատեք բաղադրատոմսը

1
2
3
4
5

Այս կատեգորիայի այլ բաղադրատոմսեր

Ավելին կայքում