Պանիր Բուրրատա եգիպտացորենով ու պեստո մածուկով
Բաղադրիչներ
1 մի հատված
քաղցր եգիպտացորեն GOLD Bonduelle1 տուփ
բուրրատա1 պանիր
չերրի լոլիկներ10
պարմեզան50 գ.
մեծ հացի կտոր2
սոճենու ընկույզ1 բուռ
ռուկկոլա1 բուռ
սխտոր2 ատամիկ
վալերիանի տերև
ռեհանի տերև
ձիթապտղի յուղ4 ճ.գ.
աղ1 ճ.գ.
պտղունց պղպեղ1
Խոհարարություն
Շատ համեղ ու հեշտ բաղադրատոմս
- Պատրաստել պեստո մածուկ՝ քերած պարմեզանից, ռուկկոլաից, սղտորից, սոճենու ընկույզներից, վալերինայիտերևներից, ձիթապտղի յուղից և ռեհանից: Լավ խալնել այն: Ավելի ջրիկ զանգված ստանալու համար կարելի էավելացնել փոքրինչ ջուր:
- 2 կտոր հացին քսել պեստո մածուկը: Տեղադրել նախապես տաքացած ջեռոցում 200C աստիճանում՝ 4-5 րոպեով։
- Թափել հեղուկը տուփից, եգիպտացորենը չերրի լոլիկներով ավելացնել տապակում, ավելացնել փոքր-ինչ պեստո մածուկ: Թողնել ամենը կարմրի և լինի խրթխրթան։ Համեմել աղ ու պղպեղով։
- Դուրս բերել տապակված հացը ջեռոցից, դնել նրա վրա տաք եգիպտացորենը չերրի լոլիկներով, ավելացնել վալերիանի տերևները։ Վրան դնել բուրրատա պանիրը, որը պետք է մնա սենյակային ջերմաստիճանում կես ժամ, որպեսզի մեջը լինի փափուկ։ Քսել փոքր քանակությամբ պեստո մածուկ բուրրատա պանրի վրա։ Զարդարել ռեհանի տերևներով։