Ֆալաֆել՝ բուսակերների կոտլետներ
Բաղադրիչներ
1 մի հատված
սիսեռ250 գ
սոխ5
պճեղ սխտոր1
մանր կտրտած գինձ1 գդալ
մաղադանոս1
քիմիոն0.5 թ.գ.
սոդա 1/4 թ.գ.
աղպեղ
արևածաղկ
Խոհարարություն
Խորհուրդ է տրվում ուտել հումուսի, հազարի և պիտա հացի հետ: Քյաբաբից հետո ֆալաֆելն արաբական խոհանոցի ամենահայտնի ուտեստն է Եվրոպայում:
- Լվացած սիսեռը թրջել և թողնել գիշերը ջրի մեջ: Ջրի միջից հեռացնել հատիկներից պոկված կեղևը: Քամել, չորացնել և ճզմել սիսեռն այնպես, որ դառնա չոր խյուս:
- Կտրտած գինձն ու մաղադանոսը խառնել սիսեռի հետ: Սխտորն ու սոխը կտրտել, խառնել քիմիոնի, սոդայի, աղի, պղպեղի հետ և ավելացնել մնացած զանգվածին: Ամենը լավ խառնել և դնել սառնարանը 2 ժամով:
- Ձեռքերը թեթևակի թրջել, ստացված խառնուրդից գնդիկներ պատրաստել և տափակացնել:
- Կաթսայի մեջ լցնել մեծ քանակությամբ արևածաղկի ձեթ (մոտ 3սմ): Ֆալաֆելը տապակել տաք ձեթի վրա մինչև դառնա մուգ դարչնագույն:
- Մատուցման եղանակը՝ չորացնել և մատուցել ափսեի մեջ: