Բանջարեղենով ռուլետներ
Բաղադրիչներ
1 մի հատված
բրնձի բարակ վերմիշել0.5 տուփ
բրնձի քացախ2
բրնձի8 թերթ
դդմիկ 1/2 բաժակ
գազար 1/4 բաժակ
մանր կտրտած կաղամբ 1/3 բաժակ
հնդկական ընկույզ2 գդալ
շալոտ սոխ1
թարմ ռեհանի տերևներ 1/4
թարմ անանուխի տերևներ 1/4 բաժակ
թարմ համեմի տերևներ0.25 բաժակ
Խոհարարություն
Վիետնամական խոհանոցի ուտեստի՝ բանջարեղենով ռուլետների պատրաստման բաղադրատոմս:
- Վերմիշելի վրա լցնել եռացրած ջուր, ծածկել, 15 րոպե անց քամել:
- Վերմիշելը մկրատով կտրտել 10սմ-անոց կտորների, խառնել բրնձի քացախի հետ և վրան լցնել աղ ըստ ճաշակի:
- Տաք ջուրը լցնել ապակե փոքր տարայի մեջ և հերթականությամբ մեջը թրջել բրնձի թերթերը մինչև վերջիններս փափուկ դառնան (մոտ 15 վայրկյան):
- Բրնձի թերթերը հերթականությամբ դնել մաքուր բամբակյա կտորի վրա, վրան մի ծայրից դնել մի քիչ դդմիկ, գազար և կաղամբ:
- Ավելացնել մի բուռ վերմիշել և վրան լցնել ընկույզը և շալոտը:
- Ավելացնել ռեհանի, անանուխի և համեմի մի քանի տերև և բրնձի թերթը կիպ փաթաթել՝ կրոկետի տեսք տալով: Նույնը կրկնել մնացած թերթիկների և բանջարեղենի հետ:
- Պատրաստված ռուլետները փաթաթել թխելու խոնավ թղթի և խոնավ կտորի մեջ, այնուհետև պոլիէթիլենային տոպրակի մեջ և դնել սառնարանը:
- Ռուլետները մատուցել մեջտեղից կիսած՝ ավելացնելով կծու-քաղցր սուուս կամ ընկույզի դիփ: