Նրբաբլիթներ
Բաղադրիչներ
1 մի հատված
Նրբաբլիթների խմորը
հավկիթ3 հավկիթ
կաթ0.5 բաժակ
պտղունց աղ1
ձեթ1.5 գդալ
ալյուր1.5 բաժակ
կաթնաշոռով միջուկը
կաթնաշոռ400 գ
դեղնուց3 ձվ
շաքարավազ2 գդալ
վանիլին 1/2
թրջած չամիչ0.5 բաժակ
Սնկային միջուկը
թարմ սունկ500 գ
մանր կտրտած սոխ1.5 հատ
ջուր1 բաժակ
գդալ ալյուր4
մարգարին4 գդալ
աղպեղ
Խոհարարություն
Ուտեստի անվանումը ծագում է հին սլավոնական „mlin” բառից, որը նշանակում է բարակ նրբաբլիթ. այն հաճախ մատուցվում է կարտոֆիլային կամ պանրային միջուկով, ինչպես նաև մրգերով: Պանրային նրբաբլիթները հրեական խոհանոցի ավանդական կերակուրներից են, որոնք հիմնականում պատրաստում են Հոգեգալուստի տոնի ժամանակ:
- Խմորի պատրաստում՝
- Մեծ տարայի մեջ լցնել կաթն ու ջուրը:
- Մեջը լցնել ձուն և լավ հարել:
- Ավելացնել շաքարավազը (միայն քաղցր միջուկի դեպքում), աղը և ձեթը: Լավ խառնել:
- Աստիճանաբար ավելացնել ալյուրն այնպես, որ արդյունքում ստացվի առանց գնդիկների, թթվասերի խտության խմոր:
- Տապակել թավայի մեջ՝ լավ տաքացրած ձեթի վրա: Խմորը պետք է բարակ շերտով ծածկի թավայի ողջ մակերեսը: Երբ բլիթի ներքևի մասը դառնա դեղնաշագանակագույն, շրջել և տապակել մյուս կողմից:
- Կաթնաշոռով միջուկի պատրաստումը՝
- Բացի չամիչից բոլոր բաղադրիչները խառնել հարիչի օգնությամբ մինչև միատարր զանգվածի ստացումը:
- Ավելացնել չամիչը և լավ խառնել:
- Յուրաքանչյուր բլիթի վրա դնել ստացված խառնուրդից 4 գդալ:
- Սնկային միջուկի պատրաստումը՝
- Մարգարինը տաքացնել թավայի մեջ:
- Տապակել սոխը մինչև կարմրելը:
- Սունկը կտրտել երկարավուն շերտերով, ավելացնել սոխը և շոգեխաշել:
- Ալյուրն ավելացնել այնպես, որ գնդիկներ չլինեն:
- Աստիճանաբար ավելացնել ջուրը:
- Ավելացնել աղ և պղպեղ ըստ ճաշակի:
- Շոգեխաշել մինչև դառնա թանձր զանգված:
- Մատուցում. միջուկից 2 գդալ դնել բլիթի վրա: