Եգիպտացորենի ալյուրից տորտիլյա
Բաղադրիչներ
1 մի հատված
masa harina или eğiptacoreni alüürü300 g
տաք ջուր150 մլ
Խոհարարություն
Եթե ցանկանում եք Ձեզ զգալ իսկական մեքսիկացի, միայն տեկիլան և սոմբրերոն բավարար չեն...
- Մեծ ափսեի մեջ խառնել եգիպտացորենի ալյուրը ջրի հետ: Հունցել փափուկ խմոր այնպես, որ այն չկպչի մատներին: Եթե խմորը շատ կպչուն է ստացվել, պետք է ևս մի քիչ ալյուր ավելացնել, իսկ եթե շատ չոր, ապա անհրաժեշտ է ավելացնել ջուր:
- Խմորից գունդ պատրաստել, ծածկել սրբիչով և թողնել 10 րոպե:
- Խմորը բաժանել 10 միանման կտորների, յուրաքանչյուրից գնդիկ պատրաստել, գրտնակել այնպես, որ ստացվեն 15սմ տրամագծով լոշիկներ:
- Թխել չոր թավայում միջին կրակի վրա 2-3 րոպե յուրաքանչյուր կողմից՝ մինչև հայտնվեն մուգ հետքեր: Եթե լոշիկն ուռչի, պետք է այն սեղմել մեկ այլ թավայով:
- Թխված տորտիլյաները փաթաթել կտորից անձեռոցիկի մեջ, որպեսզի դրանք պահպանեն ջերմությունն ու չչորանան: