Թթու դրած կաղամբ

/ 5
255 ր
Թթու դրած կաղամբ

Բաղադրիչներ

1 մի հատված
կտրտած թարմ կաղամբ3
սոխ2 կտրտած
մաքրած սոխ1
հատապտուղ
հյութ
խառը կանաչի1 պունջ
բանջարեղենային արգանակ1 բաժակ
скотор1
աղ և պղպեղ

Խոհարարություն

Թթվեցման մեթոդը հայտնի է դեռ Հին Հունաստանից, Հռոմի և Չինաստանի ժամանակներից:
Սակայն այսօր օգտագործվող մեթոդը, որն այդքան հայտնի է Եվրոպայում, մեզ հայտնի է դարձել մոնղոլների շնորհիվ, որոնք այն բերել են Արևելյան և Կենտրոնական Եվրոպա 13րդ դարում՝ մոնղոլ-թաթարական արշավանքների ժամանակ:

Եվ ահա ավելի քան 700 տարի թթու կաղամբը շատ հայտնի է Գերմանիայում, Լեհաստանում, Ռուսաստանում, Ուկրաինայում, Բելառուսում և այլ երկրներում:

  1. Կաղամբը լվանալ և լավ չորացնել:
  2. Եփել 1.5 ժամ այնքան ջրի մեջ, որ թեթևակի ծածկի կաղամբը:
  3. Ծանր կաթսայի մեջ տապակել սոխը մինչև ոսկեգույն դառնալը՝ չօգտագործելով յուղ:
  4. Ավելացնել կաղամբը՝ հավասարաչափ խառնելով այն սոխի, գիհիի հատապտուղների, կիտրոնի հյութի և կանաչեղենի հետ:
  5. Ավելացնել բանջարեղենային արգանակը:
  6. Սխտորի պճեղները լավ լվանալ՝ առանց կեղևը մաքրելու, և դնել դրանք մեջտեղում:
  7. Ծածկել և եփել մարմանդ կրակի վրա շուրջ մեկ ժամ:

Գնահատեք բաղադրատոմսը

1
2
3
4
5

Այս կատեգորիայի այլ բաղադրատոմսեր

Ավելին կայքում