Ցացիկի՝ յոգուրտից և թարմ վարունգից պատրաստված սոուս
Բաղադրիչներ
1 մի հատված
բնական յոգուրտ375 մլ
վարունգ2
պճեղ սխտոր6
գինու քացախ1 գդալ
ձիթայուղ2
աղ1 թ.գ.
Խոհարարություն
Սառը սոուսը մատուցվում է մսի, բանջարեղենի և հացի հետ: Հիանալի խորտիկ է լանչի համար: Կարթնացնի քաղցր հիշողություններ Կրետե կամ Կոս կղզիներում անցկացրած հանգստի մասին:
- Վարունգների կեղևը մաքրել, անցկացնել քերիչով, ջուրը քամել և աղ անել:
- Մանր կտրտած սխտորը քացախի և յոգուրտի հետ խառնել վարունգի հետ:
- Լավ խառնել, ավելացնել ձիթայուղը և կրկին խառնել:
- Մատուցել սառը վիճակում: Կարելի է զարդարել ձիթապտղով կամ վարունգի կտորներով: