Ծովատառեխը ձեթի մեջ
Բաղադրիչներ
1 մի հատված
աղի ծովատառեխ0.5 կգ
սոխ3
արևածաղկի ձեթ0.25 լ
ձուկ
հատիկավոր պղպեղ և դափնու տերև
Խոհարարություն
Ծովի աղի ձուկ՝ մարինացված սոխով ձեթի մեջ:
- Ծովատառեխի կտորները թրջել կաթի մեջ 30 րոպե (այդպես դրանք պակաս աղի և ավելի նուրբ կլինեն):
- Սոխը կտրել օղակներով կամ քառակուսիներով:
- Ծովատառեխը քամել և կտրել 2սմ լայնությամբ կտորների:
- Տարայի մեջ հերթականությամբ շարել սոխը, ձկան կտորները, ինչպես նաև մի քանի հատիկ հոտավետ պղպեղ և դափնու տերև՝ յուրաքանչյուր շերտի վրա արևածաղկի ձեթ լցնելով:
- Տարան դնել սառնարանը մեկ օրով:
- Մատուցել թարմ հացի հետ: