Մարինացված սաղմոն ոսպի աղցանով
Բաղադրիչներ
1 մի հատված
կանաչ ոսպ100 g
ոսկրահան արված թարմ սաղմոն3 կտոր
սոխ-շալոտ1
խորհանարդաձև կտրտած գազար 1/2
պճեղ սխտոր1
սև պղպեղ3 հատ
դափնու տերև
Սոուս
սոյայի սոուս 1/2 ճաշ
գդալ ձեթ1 ճաշ
խորհանարդաձև կտրտած
մարինադ
ջուր 1/2 բաժակ
լիմոնի հյութ 1/4 բաժակ
Սոյայի թույլ սոուս
աղացած կոճապղպեղ
վասաբիի փոշի
պճեղ ճզմած սխտոր
Խոհարարություն
Ֆրանսիական խոհանոցում ծովամթերքը նշանակալից դեր ունի: Մարինացված սաղմոնը ոչ միայն առողջարար է, այլև շատ համեղ:
- Խառնել մարինադի բաղադրամասերը, լցնել խառնուրդը սաղմոնի վրա և դնել սառնարանը մի քանի ժամով:
- Եփել ոսպը պղպեղի հատիկների, սխտորի և դափնու տերևի հետ, վերջում ավելացնել աղ: Եփած ոսպը պետք է մնա պինդ:
- Գազարը թեթևակի եփել ջրում, քամել, այնուհետև սառեցնել սառը ջրում այնպես, որ պինդ մնա:
- Խառնել ոսպը, գազարը, սոխ-շալոտը և սոուսը: Թողնել որոշ ժամանակով, որպեսզի համերը խառնվեն:
- Հանել սաղմոնը մարինադից, քամել, կտրել բարակ շերտերով:
- Մատուցումը. սաղմոնի շերտերը շարել ափսեի մեջ, վրան լցնել ոսպով աղցանը: