Բուլկուց կնեդլիկներ
Բաղադրիչներ
1 մի հատված
հավկիթ4 հավկիթ
բուլկի7
ալյուր500 գ
աղ2 թ.գ.
կաթ0.5 բաժակ
Խոհարարություն
Կնեդլիկները չեխական ավանդական հավելում են մսային ուտեստներին: Դրանք կարող են լինել բուլկուց, կարտոֆիլից կամ թթխմորից. վերջիններիս հաճախ պատրաստում են որպես աղանդեր և մատուցում քաղցր վիճակում՝ մրգերի հետ:
- Ձուն խառնել աղի հետ, ավելացնել ալյուրը, այնուհետև կաթը և խառնել այնպես, որ խմորի մեջ շատ թթվածին մտնի՝ այդպես այն ավելի փխրուն կլինի:
- Բուլկիները կտրտել և ավելացնել խմորին՝ անընդհատ խառնելով:
- Թողնել խմորը հանգստանա 30 րոպե:
- Խմորից ձևավորել երկարավուն շերտեր և եփել 15 րոպե աղի, չեռացող ջրում, որից հետո շրջել դրանք և եփել ևս 5-10 րոպե:
- Պատրաստելուց հետո շերտերը կտրտել:
- Կնեդլիկները մատուցում են մսի հետ՝ անպայման մեծ քանակությամբ սոուսի հետ: