Ֆրանսիական բագետ սխտորով
Բաղադրիչներ
1 մի հատված
բագետ2
պճեղ սխտոր4
մաղադանոս2 ճաշ
գդալ կտրտած ռեհան2 ճաշ
քերած Չեդեր, Պարմեզան կամ ուրիշ կոշտ պանիր1 բաժակ
կարագ7 ճաշ
ձիթապտղ6 ճաշ
Խոհարարություն
Բագետը`երկար, բարակ հացը, Փարիզի խորհրդանիշներից մեկն է: Էյֆելյան աշտարակի, գինու, բերետի և պանրի հետ մեկտեղ, բագետը հիշեցնում է մեզ Ֆրանսիայի մասին: Գոյություն ունեն այս հացի բազմաթիվ տեսակներ: Այսօր բագետները հայտնի են ամբողջ աշխարհում:
- Փափկացրեք կարագը և ավելացրեք ձիթապտղի ձեթը, կտրտած սխտորը և աղը: Խառնեք ամեն ինչ մինչև համասեռ զանգված ստանալը:
- Կտրտած մաղադանոսն ավելացրեք խառնուրդին և դանդաղ խառնեք:
- Բագետները կիսել և յուրաքանչյուր կեսի մեջ 2-3 սմ խորությամբ անցքեր անել: Հետո կտրած արանքներում քսեք սխտորի մածուկը և բագետի վրա դրեք մի քիչ կարագ:
- Փաթաթեք յուրաքանչյուր բագետը փայլաթիթեղի մեջ, եփեք նախօրոք 180°C տաքացրած ջեռոցում 10-12 րոպե:
- Բագետները ջեռոցից հանելուց հետո բացեք և վրան ցանեք քերած պանիրը, այնուհետև կարմրացրեք դրանք ջեռոցում ևս 5 րոպե:
- Կարմրացրած և խրթխրթան բագետները պետք է հանվեն ջեռոցից, կտրատվեն ավելի փոքր կտորների: Մատուցեք տաք վիճակում: