Տիրամիսու. իտալական աղանդեր մասկարպոնե պանրով
Բաղադրիչներ
1 մի հատված
ամարետտո100 մլ
մասկարպոնե պանիր60 գ
սուրճ6 ճաշ
դեղնուց4 ձվ
շաքարի փոշի120 գ
թխվածքաբլիթ250 գ
կակաո
Խոհարարություն
Տիրամիսուն հայտնի է ողջ աշխարհում: Այն կարելի է հեշտությամբ պատրաստել և ուրախացնել հյուրերին անմոռանալի նուրբ սրճային համով:
- Ձվի դեղնուցները լավ խառնեք շաքարավազի հետ մինչև սպիտակելը, հետո ավելացրեք մասկարպոնե և շարունակեք խառնել մինչև համասեռ զանգված ստանալը:
- Լուծեք սուրճը փոքր քանակությամբ ջրի մեջ, սառեցրեք այն, ավելացրեք ամարետտոն և եռացրած ջուր: Թխվածքաբլիթներն ընկղմեք այս պունշի մեջ և շարեք շերտերով`ամեն շերտը ծածկելով մասկարպոնեի կրեմով:
- Աղանդերը դրեք սառնարանը, որպեսզի կրեմը լավ ներծծվի:
- Մատուցումը. Մատուցումից առաջ աղանդերի վրա ընդունված է կակաո ցանել: