Կարագով բլիթներ
Բաղադրիչներ
1 մի հատված
ալյուր200 գ
կարագ կամ մարգարին40 գ
կաթ350 մլ
խմորիչ8
աղ2 գ
Խոհարարություն
Իսկական poffertjes-ը պատրաստում են հատուկ մեծ թավայի վրա, որի հատակին կա մի քանի փոքր խորություն: Սովորաբար մատուցվում են կեսօրին, ոչ թե նախաճաշին: Վրան լցնում են շաքարավազ կամ շաքարի փոշի:
- Կաթը տաքացնել
- Խառնել աղն ու ալյուրը, մեջտեղում փոքր փոս անել:
- Քիչ քանակությամբ տաք կաթը խառնել խմորիչի հետ, լցնել այդ խառնուրդը ալյուրի փոսիկի մեջ, այնուհետև ավելացնել մնացած կաթի 2/3-ը:
- Խառնել մինչև դառնա հարթ և միատարր խմոր: Ավելացնել մնացած կաթը՝ շարունակելով խառնել:
- Խմորը ծածկել խոնավ շորով և 1 ժամով դնել որևէ տաք տեղ:
- Թավայի վրա քսել կարագ կամ մարգարին:
- Խմորը լցնել թավայի վրա և ստացված բլիթները տապակել 2 կողմից մինչև ոսկեգույն դառնալը:
- Մատուցել տաք վիճակում կարագի, շաքարավազի կամ թխկու օշարակի հետ: