Կարագով բլիթներ

/ 5
15 ր
Կարագով բլիթներ

Բաղադրիչներ

1 մի հատված
ալյուր200 գ
կարագ կամ մարգարին40 գ
կաթ350 մլ
խմորիչ8
աղ2 գ

Խոհարարություն

Իսկական poffertjes-ը պատրաստում են հատուկ մեծ թավայի վրա, որի հատակին կա մի քանի փոքր խորություն: Սովորաբար մատուցվում են կեսօրին, ոչ թե նախաճաշին: Վրան լցնում են շաքարավազ կամ շաքարի փոշի:

  1. Կաթը տաքացնել
  2. Խառնել աղն ու ալյուրը, մեջտեղում փոքր փոս անել:
  3. Քիչ քանակությամբ տաք կաթը խառնել խմորիչի հետ, լցնել այդ խառնուրդը ալյուրի փոսիկի մեջ, այնուհետև ավելացնել մնացած կաթի 2/3-ը:
  4. Խառնել մինչև դառնա հարթ և միատարր խմոր: Ավելացնել մնացած կաթը՝ շարունակելով խառնել:
  5. Խմորը ծածկել խոնավ շորով և 1 ժամով դնել որևէ տաք տեղ:
  6. Թավայի վրա քսել կարագ կամ մարգարին:
  7. Խմորը լցնել թավայի վրա և ստացված բլիթները տապակել 2 կողմից մինչև ոսկեգույն դառնալը:
  8. Մատուցել տաք վիճակում կարագի, շաքարավազի կամ թխկու օշարակի հետ:

Գնահատեք բաղադրատոմսը

1
2
3
4
5

Այս կատեգորիայի այլ բաղադրատոմսեր

Ավելին կայքում