Քաղցր եգիպտացորենով կարկանդակ
Բաղադրիչներ
1 մի հատված
Քաղցր եգիպտացորեն Gold Bonduelle150 գ.
ձու4
ճարպային մածուն2 բաժակ
շաքարավազ1 բաժակ
եգիպտացորեն1 բաժակ
եգիպտացորենի ալյուր1 բաժակ
արևածաղկի ձեթ1 բաժակ
նուռ 1/2
կիտրոնի կեղև
պատիճ1 վանիլային
վանիլային շաքար2 փաթեթ
շաքարի փոշի3 ճ․ գ․
խմորիչ1
կարագ
աղ
Խոհարարություն
Եգիպտացորենով քաղցր, հյութալի և համեղ կարկանդակ, որը կարող է Ձեզ ուրախացնել։
- Հարել ձուն շաքարավազի հետ հարիչով, մինչև փրփրելը։ Աստիճանաբար ավելացնել ձեթը՝ անընդհատ խառնելով։ Ավելացնել վանիլային շաքարը, վանիլային պատիճը, աղը և մածունը։
- Աստիճանաբար ավելացնել եգիպտացորենի ալյուրը, մաղած ցորենի ալյուրը խմորիչով և լավ հարել։ Վերջում ավելացրեք եգիպտացորենի հատիկները՝ առանց հեղուկի և կիտրոնի կեղևը։
- Ապակե տարային քսել մի քիչ կարագ և ալյուր, ապա լցնել ամբողջ խառնուրդը։ Տեղադրել ջեռոցում և թողնել 40֊50 րոպե 160°С ջերմաստիճանում։ Կարկանդակը (պիրոգը) զարդարել շաքարափոշիով և նուռով։