Ալֆահորես՝ խտացրած կաթով թխվածքաբլիթներ
Բաղադրիչներ
1 մի հատված
каракатица100 g
շաքարավազ150 գ
հավկիթ1 հավկիթ
դեղնուց2
ցորենի ալյուր200 գ
կոնյակ2 ճ.գ.
վանիլին1 թ.գ.
օսլա300 գ
փխրեցուցիչ0.5 թ.գ.
կիտրոնի քերած կեղև 1/2
խտացրած կաթ
Կոկոսի քերուկ
Խոհարարություն
Ալֆահորեսը խտացրած կաթով կամ ջեմով պատրաստված թխվածքաբլիթ է, որը շատ հայտնի է Արգենտինայում: Դրա վրա լցնում են շաքարի փոշի կամ սև (կարելի է նաև սպիտակ) շոկոլադ:
- Պատրաստել խմորը. միասին հարել շաքարավազն ու կարագը, ավելացնել հավկիթը, դեղնուցը, վանիլինը, փխրեցուցիչը, օսլան, կիտրոնի կեղևի քերուկը, ամբողջը խառնել ալյուրի հետ մինչև միատարր զանգված ստանալը:
- Խմորից պատրաստել թխվածքաբլիթներ՝ 2.5-3սմ հաստությամբ և 5սմ շառավղով: Շարել յուղաթղթի վրա և թխել մոտ 20 րոպե 150°C ջերմաստիճանի տակ:
- Երբ թխվածքաբլիթները սառչեն, մի կողմին քսել խտացրած կաթ, վրան դնել մեկ այլ թխվածքաբլիթ և սեղմել:
- Թխվածքաբլիթները թաթախել կոկոսի քերուկի մեջ: