Չիզքեյք

/ 5
90 ր
Չիզքեյք

Բաղադրիչներ

1 մի հատված
բլիթ
մաղած ալյուր2 բաժակ
կարագ4
փխրեցուցիչ1 գդալ
միջուկ
տրորած կաթնաշոռ3 բաժակ
եգիպտացորենի օսլա 1/2 բաժակ
գդալ սոդա1
հատիկավոր շաքարավազ1 բաժակ
հավկիթ4
կիտրոնի կեղևի քերուկ 1/2
վանիլին 1/2
թթվասեր1 բաժակ
չամիչ1 բաժակ

Խոհարարություն

Գերմանական աղբյուրների համաձայն՝ չիզքեյքի ամենահին բաղադրատոմսը հայտնի էր դեռ 1596 թվականից, երբ Աննա Ալյարմն առաջին անգամ ներկայացրել էր այն իր խոհարարական գրքում: Իսկ արդեն 100 տարի անց Նյուրնբերգյան բաղադրատոմսերի գրքում նշված էր այս աղանդերի պատրաստման մի քանի տարբերակ:

Չիզքեյքի հիմքը միշտ կաթնաշոռն է՝ պարտադիր անալի, որի հետ խառնում են շաքարավազ, հավկիթ և կաթ, որից հետո ստացված խառնուրդը թխում են: Չիզքեյքի մեջ հաճախ ավելացնում են հատապտուղներ՝ մորի, մոշ, բալ, կարմիր և սև հաղարջ, հապալաս, ինչպես նաև միրգ և ընդեղեն՝ խնձոր, սալոր, նարինջ, չամիչ, նուշ և այլն:

  1. Բլիթը՝
  2. Մեծ ափսեի մեջ խառնել բոլոր բաղադրիչներրը: Ավելացնել կարագը, խառնել մինչև խմորի միասեռ դառնալը:
  3. Խմորը բաժանել 2 հավասար մասի:
  4. Առաջին կեսով ծածկել թավայի հատակը, մյուս կեսը լցնել մինչև եզրային գծի մակարդակ:
  5. Կարելի է նաև փորձել ձեռքով ձև տալ:
  6. Միջուկը լցնելուց առաջ սառեցնել:
  7. Միջուկը՝
  8. Ջեռոցը տաքացնել մինչև 190°C:
  9. Կաթնաշոռն անցկացնել մաղով:
  10. Եգիպտացորենի օսլան խառնել սոդայի հետ:
  11. Մեծ տարայի մեջ խառնել կաթնաշոռը, շաքարավազը, հավկիթները, կիտրոնի կեղևի քերուկը և վանիլինը:
  12. Հարել մինչև դառնա միասեռ զանգված:
  13. Ավելացնել եգիպտացորենի օսլայի և սոդայի խառնուրդը:
  14. Ավելացնել թթվասերն ու չամիչը և լավ խառնել:
  15. Լցնել ստացված զանգվածը բլիթի մեջ և թխել մեկ ժամ:
  16. Միջուկը պետք է լինի փափուկ:
  17. Ջեռոցն անջատել և ջեռոցի դուռը բաց թողնել:
  18. Թողնել, որ խմորը սառի մինչև սենյակային ջերմաստիճանի:
  19. Մատուցել սենյակային ջերմաստիճանի հասցրած վիճակում:

Գնահատեք բաղադրատոմսը

1
2
3
4
5

Այս կատեգորիայի այլ բաղադրատոմսեր

Ավելին կայքում