Գուլաբ ջամուն՝ շաքարի օշարակի մեջ տապակած գնդիկներ
Բաղադրիչներ
1 մի հատված
хмор
կաթի փոշի2 բաժակ
ալյուր1 ճ.գ.
կաթ 1/2 բաժակ
կարագ1 թ.գ
արևածաղկի ձեթ
ոշարակ
ջուր2
շաքարավազ2 բաժակ
վարդի ջուր1 թ.գ.
հիլի սերմեր
Խոհարարություն
Այս աղանդերը հիանալի հյուրասիրություն կլինի Ձեր հյուրերի համար:
- Ալյուրը խառնել կաթի փոշու հետ: Սովորական կաթը տաքացնել, ավելացնել կարագը: Տաքացրած կաթը լցնել ալյուրի մեջ և խմոր հունցել:
- Խմորից պատրաստել 25 փոքր գնդիկ և դնել ձեթ քցած ափսեի մեջ:
- Կաթսայի մեջ տաքացնել ձեթը, փորձնական դնել 1 գնդիկ, որը պետք է սուզվի ձեթի մեջ և որոշ ժամանակ անց դուրս լողա: Երբ գնդիկը դառնա շագանակագույն, այն պետք է հանել կաթսայից:
- Օշարակ՝ հիլի աղացած սերմերը դնել կաթսայի մեջ, ավելացնել շաքարավազ և ջուր: Եռալուց հետո թողնել կրակի վրա ևս 5 րոպե: Կրակից վերցնել և ավելացնել վարդի ջուրը:
- Գուլաբ ջամուն գնդիկները դնել օշարակի մեջ և թողնել մի քանի ժամ:
- Գուլաբ ջամունը մատուցում են տաք վիճակում՝ օշարակի մեջ: