Կաղամբով աղցան
Բաղադրիչներ
1 մի հատված
գազար2
մայոնեզ3 ճաշ
կաթ 1/2 բաժակ
խաղողի քացախ1 թեյ
կիտրոնի հյութ2 ճաշ
Աղ, պղպեղ և շաքարավազ
գլուխ կաղամբ 1/4
սոխ1
Խոհարարություն
Կաղամբով աղցանն իրենից ներկայացնում է մանր կտրտած կաղամբի և գազարի խառնուրդ՝ համեմված մայոնեզով: Առաջին անգամ պատրաստվել է հոլանդացի արտագաղթողների կողմից:
- Լավ կտրատեք կաղամբը, գազարը քերեք, լցրեք այդ ամենը խորը տարայի մեջ և ավելացրեք մանր կտրատած սոխը:
- Մայոնեզը խառնեք կաթի, քացախի և կիտրոնի հյութի հետ և համեմեք խառնուրդը աղով, պղպեղով և շաքարավազով: Ավելացրեք խառնուրդը բանջարեղենին և լավ խառնեք:
- Մատուցումը. Աղցանը շատ ավելի համեղ է դառնում, եթե մատուցելուց 2 ժամ առաջ դրվում է սառնարանում: