Բանջարեղենային աղցան
Բաղադրիչներ
1 մի հատված
եգիպտացորեն կամ ոլոռ Բոնդյուել200 գ
մաղադանոս2 ճյուղ
քարտոֆիլ2
նեխուր0.5 նեխուր
թթու վարունգ5 հատ
սոխ3
խաշած հավկիթ4 հատ
գազար4 հատ
մանանեխ1
մայոնեզ5 գդալ
աղ և պղպեղ
խնձոր
Խոհարարություն
Աղցան՝ պատրատված կտրատած բանջարեղենից, հավկիթից՝ մայոնեզի և մանանեխի ավելացմամբ:
- Գազարը, մաղադանոսը, նեխուրը և կարտոֆիլը խաշել, սառեցնել, մաքրել և մանր կտրատել:
- Սոխը մանր կտրատել և վրան եռացրած ջուր լցնել:
- Հավկիթը խաշել, սառեցնել և կտրատել:
- Բոլոր բաղադրիչները լցնել խոր ափսեի մեջ, ավելացնել նախօրոք քամված ոլոռը կամ եգիպտացորենը:
- Ստացված խառնուրդին ավելացնել մայոնեզ և մանանեխ, ինչպես նաև աղ և պղպեղ՝ ըստ ճաշակի:
- Մատուցում՝ հացի հետ: Կարելի է մատուցել երշիկեղենի հետ: