Կարտոֆիլով աղցան

/ 5
30 ր
Կարտոֆիլով աղցան

Բաղադրիչներ

1 մի հատված
կարտոֆիլ1 կգ
գդալ քիմիոն1
սոխ2 չափ
արգանակ200 մլ
քացախ100 մլ
արևածաղկի ձեթ կամ խաղողի կորիզի յուղ100 մլ
կանաչ սոխ2 փունջ
կտոր պահքային ապխտած բեկոն5 բարակ
աղպեղ

Խոհարարություն

Կարտոֆիլով աղցանի տարբեր տեսակները մատուցվում են տարբեր կերպ: Գերմանիայի հարավում դրանք մատուցվում են տաք վիճակում, մնացած տարածաշրջաններում՝ սենյակային ջերմաստիճանի: Իսկ հյուսիսում դրանք ուտում են հիմնականում սառը վիճակում: Այս աղցանների հետ մատուցվող սոուսները ևս բազմազան են՝ մայոնեզ, թթվասեր, մանանեխ, քացախով սոուս, վինեգրետ և այլն:

  1. Կարտոֆիլը խաշել կեղևով 25-30 րոպե՝ քիմիոնի հետ միասին:
  2. Սոխը մանր կտրտել:
  3. Կարտոֆիլը մաքրել կեղևից, երկարավուն կտրտել, այնուհետև վրան լցնել սոխը:
  4. Արգանակը եփել քացախի կեսի հետ և միանգամից՝ քանի դեռ տաք է, լցնել այն կարտոֆիլի վրա:
  5. Ավելացնել աղ և պղպեղ ըստ ճաշակի, խառնել և թողնել 30 րոպեով:
  6. Կարելի է դատարկել կարտոֆիլի վրա լցված արգանակի մի մասը:
  7. Բեկոնը մանր կտրտել, տապակել թավայի մեջ և ավելացնել աղցանին:
  8. Մնացած քացախը հարել ձեթի հետ մինչև դառնա կրեմի պես, ավելացնել կտրտած կանաչ սոխի կեսը և ստացված խառնուրդը լցնել աղցանի վրա:
  9. Մնացած կանաչ սոխը լցնել աղցանի վրա մատուցումից առաջ:

Գնահատեք բաղադրատոմսը

1
2
3
4
5

Այս կատեգորիայի այլ բաղադրատոմսեր

Ավելին կայքում