Տապակած սմբուկով, սոխով և լոլիկներով աղցան
Բաղադրիչներ
1 մի հատված
սմբուկ4 հատ
լոլիկ8 հատ
մեծ սոխ2
պճեղ սխտոր2
գդալ քացախ2
մաղադանոս2 գդալ
Ձեթ
ах
Խոհարարություն
Խորհուրդ ենք տալիս փորձել արաբական խոհանոցի այս յուրօրինակ ուտեստը:
- Սմբուկները մաքրել՝ կտրել պոչերը, մասնակի կեղևահան անել՝ յուրաքանչյուր 3սմ-ից հետո թողնելով չմաքրած հատված: Սմբուկի կեղևի մաքրման ձևը շատ կարևոր է:
- Կտրտել 1սմ չափով հաստ կտորների: Վրան լցնել աղ և սպասել մինչև հյութը դուրս գա՝ մոտ 10 րոպե փակ կափարիչի տակ, այնուհետև չորացնել անձեռոցիկի օգնությամբ: Լոլիկները կտրտել:
- Սմբուկը տապակել մաս-մաս. ձեթի բարձրությունը պետք է լինի 4սմ: Այնուհետև չորացնել սմբուկը կալկայի օգնությամբ՝ ավելորդ ձեթից մաքրելու համար:
- Ձեթը դատարկել՝ թողնելով միայն 4 գդալ՝ սոխը տապակելու համար:
- Լոլիկները թեթևակի տապակել և դնել ափսեի մեջ:
- Քացախը լցնել կաթսայի մեջ, եռացնել և վերցնել կրակից:
- Մատուցում. սմբուկը, սոխը և լոլիկները դնել տափակ ափսեի մեջ: Աղցանի վրա լցնել կտրտած սխտոր, աղ և կաթսայի միջի սոուսը: Զարդարել կտրտած մաղադանոսով: