Աղցան կեսար հավով
Բաղադրիչներ
1 մի հատված
ռոմանական կամ այսբերգ աղցանի թերթիկներ
ֆիլե1 հավ
հաց կամ տոստ1
ձիթապտղի յուղ 1/2 բաժակ
մանանեխ1 թեյ
գդալ կիտրոնի հյութ1 թեյ
դեղնուց1 ձվ
սխտորի գլխիկներ2
պարմեզան պանիր25 գ
աղպեղշաքարավազ
Խոհարարություն
Կեսար աղցանն առաջին անգամ մատուցվել է իտալացիների կողմից 20-րդ դարի 20-ականներին: Այն ունի տարբեր տարատեսակներ՝ տոստերով, հավով կամ անչոուսներով:
- Լվացեք, չորացրեք և կտրատեք հազարի թերթիկները փոքր կտորների:
- Միսը կտրատեք խորանարդաձև և մի քանի րոպե տապակեք՝ ավելացնելով աղ և պղպեղ:
- Խառնեք ձիթապտղի յուղը, ձվի դեղնուցը, մանանեխը, կիտրոնի հյութը, ճզմած սխտորն ու քերած պարմեզանը: Ավելացրեք աղ, պղպեղ և շաքարավազ ըստ ճաշակի:
- Հացը կտրատեք խորանարդաձև և տապակեք սխտորի մեկ ճզմած գլխիկի հետ (կամ կարող եք սխտորը քսել հացի պատրաստի կտորների վրա):
- Մատուցումը. Տեղադրեք հավի կտորները հազարի թերթիկների վրա, վրան լցրեք սոուսը և շաղ տվեք քերած պարմեզանը: