Բադը չինական ոճով

/ 5
255 ր
Բադը չինական ոճով

Բաղադրիչներ

1 մի հատված
բադ
մոտ 2 կգ1 բադ
շագանակագույն շաքարավազ 1/2 ճաշ
խաղողի քացախ1 ճաշ
գարնանային սոխ12
վարունգ1
հոիսին սոուս
սալորի ջեմ250 գ
սոյայի սոուս3 ճաշ
խերես1 ճաշ
դարչին կծու պղպեղ կոճապղպեղ
չինական բլիթներ
ալյուր4 բաժակ
եռացրած ջուր 1/4 բաժակ
գդալ ձեթ2 ճաշ
ах

Խոհարարություն

Պեկինից ոչ շատ հեռու մեծացրած բադերի միսը շատ համեղ է: Պատրաստման ընթացքը բավականին բարդ է. բադը պատվում է հատուկ օշարակով, փքեցվում օդով և լցվում եռացող ջրով: Բադը խորովում են բացօթյա տարածքում՝ օջախի մեջ ավելացնելով տարբեր մրգատու ծառերի վառելափայտ:

  1. Բադը տեղադրեք եռացող ջրի մեջ 3 րոպեով: Չորացրեք և թողեք կախած ամբողջ գիշեր, որպեսզի չորանա:
  2. Խառնեք սոյայի սոուսը, շագանակագույն շաքարավազն ու քացախը: Ծածկեք բադը խառնուրդով և կախեք ևս 4 ժամով:
  3. Տաքացրեք ջեռոցը մինչև 190ºC, տեղադրեք բադը մոմաթղթի վրա, ներքևում ջրով տարա դրեք: Եփեք 30 րոպե: Իջացրեք ջերմաստիճանը մինչև 150ºC և եփեք ևս մեկ ժամ:
  4. Չինական բլիթներ. խառնեք ալյուրն ու աղը, ավելացրեք ջուր, խմոր հունցեք և թողեք 15 րոպե հանգստանա: Գրտնակեք խմորը և առանձնացրեք մոտ 8սմ տրամագծով շրջանակներ: Յուրաքանչյուր շրջանակի մի կողմին ձեթ քսեք, այնուհետև ծալեք և նորից գրտնակելով բացեք մինչև ունենա մոտ 15սմ տրամագիծ: Տապակեք տաքացրած թավայում 1 րոպե: Ծալեք մեջտեղից և տաք պահեք բադի պատրաստման ընթացքում:
  5. Սոուս. խառնեք սոյայի սոուսը, սալորի ջեմը, խերեսն ու համեմունքները: Տաքացրեք այն թավայում` անընդմեջ խառնելով: Սառեցրեք և տեղադրեք սառնարանում:
  6. Շեղ կտրատեք կանաչ սոխն ու վարունգը:
  7. Կտրատեք տապակած բադը, տեղադրեք կտորները բլիթների վրա մի քանի շերտ վարունգով ու սոխով և 1 ճաշի գդալ սալորի սոուսով:
  8. Մատուցում. Բլիթները փաթաթեք և կերեք ձեռքերով:

Գնահատեք բաղադրատոմսը

1
2
3
4
5

Այս կատեգորիայի այլ բաղադրատոմսեր

Ավելին կայքում