Խորոված սաղմոն փափուկ եգիպտացորենով
Բաղադրիչներ
1 մի հատված
փափուկ եգիպտացորեն1 հատ
սաղմոն2 կտոր
կիտրոն1
լայմ1 լայմ
մեծ սոխ1
բալի ճյուղ
բանջարեղենային արգանակ2 բաժակ
սպիտակ գինի1 բաժակ
ձիթապտղի յուղ5 ճ/գ
մեղր3 ճ/գ
մանանեխ3 գ
կարագ2 ճ/գ
քաղցր չիլի սոուս2 ճ/գ
խնկունի (հազրեվարդ)3 ճյուղ
արևածաղկի սերմ0.5 բաժակ
բողկ1 բողկ
մաղադանոս 1/2
միկրոգրին
աղ
պղպեղ
Խոհարարություն
Մի հիանալի ուտեստ, որը կուրախացնի ձեր համը:
- Նախ, կտրեք մեկ բուլղարական պղպեղը խորանարդիկների տեսքով, իսկ երկրորդը կտրում եք մանր կտորներով սոխի, կիտրոնի և լայմի ուղիղ կեսը (նախապես կտրել 2 մասի): Համեմեք սաղմոնը աղով, պղպեղով, անուշաբույր խոտաբույսերով, խնկունու, ձիթապտղի յուղով և կիտրոնի հյութով: Տաքացրած գրիլը մի քիչ յուղով շաղ տվեք, ապա ավելացրեք սաղմոնը և թողեք 5-8 րոպե ՝ կախված գրիլի և ձկան հաստությունից, կես լայմի հետ միասին, իսկ մյուս կեսը քամեք սաղմոնի վրա:
- Մանր կտրատած սոխը, տապակեք ձիթայուղով և մի քիչ կարագով, ավելացրեք բուլղարական պղպեղե խորանարդիկները և համեմեք աղով ու պղպեղով: Դատարկեք եգիպտացորենը բանկայից՝ առանց հեղուկի, խառնեք և լցրեք սպիտակ գինին: 3 րոպե հետո ավելացրեք մեղրը, քաղցր չիլիի սոուսը և 1 բաժակ բանջարեղենային արգանակ, ապա շաղ տալ մաղադանոսն ու եփել 5-10 րոպե, մինչև բուլղարական պղպեղը մի փոքր փափկի:
- Պատրաստեք սաղմոնի սոուսը արևածաղկի սերմերից, որոնք պետք է տաքացնեք յուղի մեջ, որից հետո ավելացրեք բուլղարական պղպեղի խորանարդիկները, սպիտակ գինին և համեմեք աղով ու պղպեղով: Այնուհետև ավելացրեք ֆրանսիական մանանեխը, մեղր և բանջարեղենային արգանակը: Թողեք, որ այն լավ եռա, ապա խառնեք: Տեղադրեք եգիպտացորենը և պղպեղը ափսեի կամ սարահարթի վրա, ապա սաղմոնը և պղպեղի սոուսը: Զարդարեք բալի ճյուղերով, խնկունու տերևներով, միկրոգրինով և բողկով: