Պնդուկով սաղմոն
Բաղադրիչներ
1 մի հատված
սաղմոնի ֆիլե700 գ
հավկիթ2 հավկիթ
պաքսիմատ1 բաժակ
չորացրած մաղադանոս0.5 գդալ
գդալ քիմիոն1
կարմիր պղպեղ1
խոշոր աղացած պղպեղ0.5
գդալ ռեհան1
մանրացրած պնդուկ 3/4 բաժակ
կիտրոն1
Խոհարարություն
Պնդուկով սաղմոնի պատրաստման բաղադրատոմս:
- Խոր ափսեի մեջ հարել ձուն և ավելացնել մեկ գդալ ջուր:
- Առանձին ափսեի մեջ խառնել պաքսիմատը, համեմունքները և պնդուկը:
- Սաղմոնի ֆիլեն թրջել ձվի մեջ, այնուհետև թաթախել պաքսիմատի, համեմունքների ու պնդուկի խառնուրդի մեջ:
- Թխել նախօրոք մինչև 200° ջերմաստիճանը տաքացված ջեռոցում մոտ 12 րոպե մինչև բրոնզագույն դառնալը:
- Մատուցել 4 մասի բաժանած կիտրոնի հետ: