Գիրոս հնդկահավով
Բաղադրիչներ
1 մի հատված
եգիպտացորեն Բոնդյուել1 տարա
հնդկահավի1 ազդր
բամբուկի շիվեր
Ծիտրոն
գիրոսի համեմունք
Խոհարարություն
Գիրոսը շաուրմայի հունական տարբերակն է և հատուկ է հունական խոհանոցին:
- Հնդկահավի միսը մաքրել կաշիից, վրան քսել ծիտրոնը և գիրոսի համեմունքը, այնուհետև թողնել սառնարանում մի քանի ժամ:
- Դնել ջեռոցի մեջ և թխել մինչև կեղևի հայտնվելը:
- Միսը սառեցնել և կտրտել:
- Միսը տապակել թավայի մեջ եգիպտացորենի և բամբուկի հետ, համեմել:
- Մատուցել հունական աղցանի, ցացիկի սոուսի, պիտա հացի, բրնձի և տապակած կարտոֆիլի հետ: