Քաղցր և թթու խոզի միս
Բաղադրիչներ
1 մի հատված
խոզի միս500 գ.
թարմ կանաչ չիլի պղպեղ2
սոխ` կտրատած խորանարդաձև1
արքայախնձորի հյութ4 ճաշ
շերտ կտրատած խորանարդաձև3 արքայախնձոր
գդալ ձեթ3 ճաշ
աղացած սխտոր2 մեխակ
Խոհարարություն
Խոհարարի աշխատանքը կայանում է հմուտ կերպով համերի համադրության ու իդեալական ներդաշնակության ստեղծման մեջ: Ուստի տաքն իր տեղը պետք է գտնի սառի կողքին, և քաղցրը` թթուի:
- Կտրեք չիլի պղպեղները երկարությամբ, մաքրեք սերմերից և կտրտեք մանր կտորների: Կտրտեք խոզի միսը փոքր երկար շերտերով:
- 3 րոպե տապակեք թավայում սոխը, սխտորը և չիլին 2 գդալ ձեթով:
- Օգտագործեք մնացած ձեթը միսն առանձին տապակելու համար` համեմելով այն աղով և կոճապղպեղով:
- Ավելացրեք արքայախնձորը, սոխի խառնուրդը և արքայախնձորի հյութը: Եփեք ամբողջը մարմանդ կրակի վրա 3 րոպե` անընդմեջ խառնելով:
- Մատուցեք բրնձի հետ: