Սպագետտի. Իտալական խոհանոցի հիմքը
Բաղադրիչներ
1 մի հատված
սպագետտի500 գ
լոլիկ4
թունաձուկ յուղի100 գ
ցողուն բարակ կտրտած 1/2 մաղադանոս
կեղև 1/2 լիմոն
գդալ ձիթապտղ4 ճաշ
Պղպեղ աղ
Խոհարարություն
Հիմնական ուտեստ յուրաքանչյուր իտալացու համար: Հատկապես խորհուրդ է տրվում սիրահարված մարդկանց: Այս ճաշատեսակն ունի պատրաստման շատ տարբերակներ:
- Եփեք սպագետտին մեծ քանակությամ աղաջրում այնպես, որ այն լինի „al dente”: Դա նշանակում է, որ այն պետք է լինի պինդ և առաձգական: Ջուրը քամեք:
- Մաքրեք լոլիկը, հանեք սերմերը և շերտերով կտրտեք: Մաքրեք և ճզմեք սխտորը: Պարզաջրեք մաղադանոսը և մանր կտրատեք:
- Թունաձուկը հանեք տարայից, քամեք ձեթից և բաժանեք մանր կտորների:
- Նախապես տաքացրեք թավան և տապակեք սխտորը, ավելացրեք թունաձուկը, լոլիկը, վրան լցնել պղպեղ: Տապակեք մարմանդ կրակի վրա մոտ 10 րոպե:
- Ավելացրեք պաստան, տապակեք այն ցածր կրակի վրա ևս 5 րոպե և լավ խառնեք:
- Մատուցումը. Մատուցելիս վրան ցանեք մաղադանոս և լիմոնի քերած կեղև: