Բրինձ լոբու հետ կարիբյան ձևով
Բաղադրիչներ
1 մի հատված
կարմիր լոբի Bonduelle175 g
լոլիկ4
մանրացրած շալոտ սոխ3 հատ
գլուխ սոխ՝ մանր կտրտած2
պճեղ սխտոր՝ մանրացրած2
ճյուղ քիմիոն4
կարագ25 գ
երկարավուն բրինձ350 գ
տարա կոկոսի կաթ2 հատ
նոր աղացած սև պղպեղ
Խոհարարություն
Կարիբյան ոճով լոբով բրնձի պատրաստման բաղադրատոմս:
- Կարմիր լոբին իր հեղուկով լցնել թավայի մեջ և եռացնել, ծածկել, այնուհետև կրակը թուլացնել և եփել մարմանդ կրակի վրա 5 րոպե: Փրփուրը հեռացնել մակերեսի վրայից:
- Թավայի մեջ լցնել լոլիկը և մանր կտրտած սոխը, ինչպես նաև սխտորը, քիմիոնը, կարագը և շարունակել եփել շուրջ 45 րոպե մինչև լոբու փափկելը:
- Լցնել կոկոսի կաթը և ավելացնել բրինձը՝ ջուրը պետք է ծածկի այն 3-4սմ-ով: Անհրաժեշտության դեպքում ավելացնել տաք ջուր: Լավ խառնել, ծածկել կափարիչով և եփել մարմանդ կրակի վրա ևս 15-20 րոպե մինչև բրինձը դառնա փափուկ:
- Ժամանակ առ ժամանակ խառնել, որպեսզի բրինձը չկպնի թավայի հատակին:
- Մատուցում. ուտեստի մեջ մի քանի ուրցի տերև դնել: