Սուշիի բրինձ
Բաղադրիչներ
1 մի հատված
բաժակ ջուր 1/2
բրինձ 1/2 բաժակ
համեմունքը
թույլ քացախ4 ճաշ
շաքարավազ3 ճաշ
աղ 1/2 ճաշ
միրին2 ճաշ
Խոհարարություն
Բրինձը, որն օգտագործում են խոհարարները սուշի պատրաստելու համար, պետք է լինի պինդ և մի փոքր կպչուն:
- Բրինձը լվացեք, թրջեք մոտ 30 րոպեով: Այնուհետև վրան ջուր լցրեք և եփեք սովորականի պես:
- Իրար խառնեք բոլոր համեմունքները:
- Լցրեք բրինձը թասի մեջ և փայտե գդալով խառնեք՝ կտրատող շարժումներով: Ավելացրեք համեմունքները՝ անընդհատ խառնելով, մինչև զանգվածը դառնա սպունգանման:
- Մատուցումը. Մատուցելուց առաջ թողեք բրինջը սառչի՝ ծածկելով այն սրբիչով: