Խորոված տավարի սուկի
Բաղադրիչներ
1 մի հատված
տավարի սուկի0.6 kg
խոզ60 գ
գլուխ սոխ2
նեխուր0.5 նեխուր
գազար2
մաղադանոս2
արգանակ0.25 լ
թթվասեր0.25 լ
ալյուր0.25 բաժակ
կարագ2 գդալ
Պղպեղ աղ դափնու տերև հոտավետ պղպեղ
Խոհարարություն
Չեխական ավանդական կերակուր՝ տավարի միսը բանջարեղենով, բուրավետ սոուսի մեջ:
- Տավարի սուկին տրորել աղով և պղպեղով, մի փոքր տապակել երկու կողմից հալված խոզի սալի մեջ, վերցնել կրակից:
- Բանջարեղենը կտրտել և մի փոքր տապակել համեմունքների հետ նույն յուղի մեջ, ինչ տավարի սուկին:
- Միսը դնել հրակայուն ամանի մեջ, վրան լցնել բանջարեղենը, մնացած սալը, համեմունքները և կարագը:
- Խորովել 15-20 րոպե 180-190° ջերմաստիճանի տակ՝ ժամանակի կեսն անցնելուց հետո միսը շրջելով:
- 15-20 րոպե անց ավելացնել արգանակը և խորովել ևս 15-20 րոպե:
- Պատրաստելուց հետո միսը կտրել շերտերով:
- Սոուսը քամել (կամ հարիչի օգնությամբ դարձնել միատարր զանգված) և խտացնել՝ թթվասերի կամ ալյուրի օգնությամբ:
- Մատուցել կնեդլիկների հետ՝ ամբողջի վրա լցնելով պատրաստված սոուսը: