Պապրիկաշ
Բաղադրիչներ
1 մի հատված
хози кам հավի мис0.6 kg
պղպեղ3
լոլիկ2
սոխ1
ալյուր1 գդալ
արևածաղկ
աղ և աղացած պղպեղ
թթվասեր100 մլ
Խոհարարություն
Պապրիկաշը հունգարական ավանդական կերակուր է, որի հիմնական բաղադրիչներն են պղպեղը և միսը, իսկ բնորոշ հավելումը՝ թթվասերը:
- Սոխը մանրացնել, տապակել մինչև ոսկեգույն դառնալը: Ավելացնել կտրտած միսը և աղացած պղպեղը, թեթևակի տապակել: Այնուհետև լցնել կես բաժակ ջուր և շոգեխաշել:
- Շոգեխաշած մսին ավելացնել կարմիր պղպեղն ու լոլիկը:
- Ալյուրը լուծել 3 գդալ ջրի և թթվասերի մեջ՝ աստիճանաբար ավելացնելով խառնուրդը մսին: Եռացնել ողջ զանգվածը՝ անընդհատ խառնելով:
- Մատուցել տաք վիճակում, կարելի է զարդարել թթվասերով և կարմիր պղպեղով: