Մի կրոբ՝ գրասենյակային կերակուր
Բաղադրիչներ
1 մի հատված
մի կրոբը
բրնձի լապշա170 գ
հավկիթ2 հավկիթ
մանր կտրտած մարինացված սխտոր3 ճ.գ.
շալոտ3 ճ.գ.
хози120 g
ծովախեցգետին120 գ
արևածաղկի ձեթ3 բաժակ
Սոուս
լոլիկ1
հնդկարմավի խտանյութ2 թ.գ.
լայմի հյութ1 թ.գ.
շաքարավազ2 թ.գ.
կիտրոնի կեղև1 թ.գ.
ձկնային սոուս1 թ.գ.
զարդարման համար
Խոհարարություն
Սա շատ պարզ ուտեստ է, որը կարող է հանդես գալ որպես խորտիկ կամ հիմնական ճաշատեսակի խավարտ: Թաիլանդի բնակիչներն այն հաճախ ուտում են աշխատավայրում:
- Տաքացնել 3 բաժակ ձեթը: Բրնձի լապշան փոքր չափաբաժիններով լցնել թավայի մեջ: Երբ լապշան դառնա շագանակագույն՝ միանգամից հանել թավայից: Պատրաստի լապշան դնել թղթե սրբիչի վրա, որպեսզի չորանա:
- Հավկիթները հարել, այնուհետև լցնել եռացող ձեթի մեջ այնպես, որ ստացվեն ժապավեններ: Հանել թավայից և կտրտել:
- Տոֆուն լավ տապակել:
- Թավայում թողնել քիչ քանակությամբ ձեթ, վրան տապակել մարինացված սխտորը և շալոտը:
- Խոզի միսը տապակել և կտրտել:
- Մաքրել, կտրտել և տապակել ծովախեցգետինները: Բոլոր բաղադրիչները բացի տոֆուից խառնել և դնել ափսեի մեջ:
- Սոուսի բաղադրիչները խառնել այնպես, որ միատարր զանգված ստացվի:
- Լապշան մատուցել՝ կանաչ սոխով, չիլի պղպեղով և տոֆուով զարդարված: Սոուսը մատուցել փոքր ամանով, որպեսզի ճաշի ժամանակ յուրաքանչյուրը կարողանա այն լցնել լապշայի վրա: