Գորտի տոտիկներ՝ շոգեխաշած սպիտակ գինու սոուսում
Բաղադրիչներ
1 մի հատված
գորտի տոտիկ30 հատ
բաց գարեջուր30 մլ
սպիտակ չոր գինի300 մլ
կիտրոն1
թթվասեր20 մլ
ալյուր100 g
հում ձվի դեղնուց
պճեղ սխտոր2
կարագ100 գ
սոխ-շալոտ2
մաղդանոս
Աղ պղպեղ
Խոհարարություն
Բաղադրատոմս ֆրանսիական խոհանոցի ամենահայտնի դելիկատեսներից մեկի համար:
- Գորտի տոտիկները դրեք կաթսայի մեջ, վրան լցրեք գարեջուր և այդպես թողեք 2 ժամ:
- Մարինացված տոտիկները թաթախեք ալյուրի մեջ: Կարագը հալեցրեք, ավելացրեք մանրացրած սոխ-շալոտը, սխտորը և գորտի տոտիկները: Տապակեք 10 րոպե՝ հետևելով, որ տոտիկները չվառվեն: Համեմեք, լցրեք սպիտակ գինի և տապակեք ևս 10 րոպե:
- Ձվի դեղնուցը հարեք և խառնեք թթվասերի հետ: Լցրեք խառնուրդը գորտի տոտիկներով կաթսայի մեջ: Ավելացրեք կիտրոնի հյութն ու մաղդանոսը:
- Մատուցումը՝ գորտի տոտիկները մատուցում են՝ դրանց վրա լցնելով այն սոուսը, որում դրանք տապակվել էին: