Լազանյա՝ իտալական ջեռեփուկ պաստայով, մսով և բանջարեղենով
Բաղադրիչներ
1 մի հատված
լոլիկ3 տարա
տոմատի մածուկ1 տարա
մանր դդմիկ1
սմբուկ1 սմբուկ
սոխ2 չափ
սխտոր3 պճեղ
աղացած միս500 գ
սուր հոտավետ պանիր500 գ
պանիր250 գ
Լազանյայի պանրի սոուս
կարագ2 ճաշ
ալյուր4 ճաշ
կաթ2 բաժակ
համեմունքներ
աղացած մշկընկույզ
ռեհան
орегано
պղպեղ
աղ
կարմիր պղպեղ
հավելումներ
կարագ թխվածքաճաշը
Խոհարարություն
Իտալական ջեռեփուկ պաստայից և բանջարեղենով աղացած մսից:
- Լազանյայի շերտերը եփել աղի ջրում մոտավորապես 5 րոպե: Հանել ջրից և փռել առանձին, որպեսզի չկպչեն իրար:
- Կաթսայի մեջ լցնել կտրտած լոլիկը, ավելացնել ռեհան և օրեգանո: Մանր կտրատել սմբուկը, դդմիկը, պղպեղը, լցնել լոլիկներով կաթսայի մեջ և տապակել մարմանդ կրակի վրա:
- Սոխը կտրատել քառակուսիներով, վրան աղ և պղպեղ լցնել և տապակել: Տապակելու վերջում ավելացնել ճզմած սխտորը, մի փոքր տապակել, որից հետո ավելացնել խառնուրդը սոուսին:
- Միսը խառնել սոխի հետ և տապակել մարմանդ կրակի վրա 10 րոպե: Երբ միսը տապակվել է, ավելացնել տոմատի մածուկը և տապակել ևս մի քանի րոպե:
- Ավելացնել սոուսը, համեմել ըստ ճաշակի և վերցնել կրակից:
- Պանրի սոուսի պատրաստման համար հալեցնել կարագը թավայի մեջ և ավելացնել ալյուրը: Այս խառնուրդը տաքացնել մինչև ալյուրը թեթևակի տապակվի, հետո անընդհատ խառնելով ավելացնել կաթը մինչև ստացվի թանձր թթվասերի խտության զանգված:
- Ավելացնել քերած պանիրը և եփել մինչև այն հալվի: Համեմել պղպեղով և քերած մշկընկույզով:
- Ջեռեփուկի տարայի հատակին կարագ քսել: Այնուհետև շերտ առ շերտ դնել լազանյան, պանրի սոուսը և միսը, վրան պանիր քերել և կրկնել շերտերը մինչև բաղադրիչները վերջանան:
- Վրան շաղ տալ պանիր և ռեհան:
- Եփել 30 րոպե 190 C° ջերմաստիճանում: